TARIEVEN / GELDAFSPRAKEN

Prijsafspraken

Vision Legalis Advocaten vindt het belangrijk duidelijk te zijn over de kosten van onze werkzaamheden. We maken vooraf graag duidelijke prijsafspraken om op die manier vervelende situaties achteraf te voorkomen. Afhankelijk van de werkzaamheden kan de advocaat kiezen voor een bepaalde manier van factureren. Wij factureren op 4 manieren:

Uurtarief advocaat

Vast bedrag – Fixed fee

Incassotarief

Abonnementstarief

Overige Afspraken

Opdrachtbevestiging

Voor welke manier van declareren ook gekozen wordt, de afspraken worden schriftelijk vastgelegd in de z.g. opdrachtbevestiging. Pas wanneer u daarmee akkoord gaat, komt de dienstverlening tot stand.

Voorschot advocaat

Aan het begin van de zaak wordt een voorschot in rekening gebracht. Na betaling van dit voorschot wordt de zaak door de advocaat ter hand genomen. Het restant wordt u dan conform de afspraken in de opdrachtbevestiging gefactureerd.

Geen contante betalingen

Voor uw veiligheid en de onze accepteert Vision Legalis Advocaten geen contante betalingen. In onze facturen staat alle informatie over onze bankrekeningen waarop de client kan storten of overmaken.

Stichting Derdengelden Advocatenkantoor Vision Legalis

De werkzaamheden van een advocaat kunnen met zich meebrengen dat tijdelijk gelden aan hem/haar worden toevertrouwd die voor anderen bestemd zijn of zullen worden. Om te voorkomen dat deze gelden vermengd raken in het vermogen van de Vision Legalis Advocaten, brengen wij deze gelden onder in een aparte stichting derdengelden, genaamd Stichting Derdengelden Advocatenkantoor Vision Legalis. De advocaat zal duidelijke instructies geven aan de client (of diens tegenpartij) wanneer overmaking naar deze derdengeldenrekening vereist is.

Identificatieplicht en ongebruikelijke transacties

Op grond van de Wet ter voorkoming van Money Laundering en Terrorisme Financiering (WMTF) moet Vision Legalis cliënten vragen zich te identificeren met een geldig identiteitsbewijs. Treedt u op als vertegenwoordiger van een rechtspersoon, dan moeten wij u om een recent en gewaarmerkt uittreksel uit het register van de Kamer van Koophandel en Fabrieken vragen.

Op grond van deze zelfde wet zijn wij verplicht om onder omstandigheden bepaalde (voorgenomen) transacties die als ongebruikelijk moeten worden aangemerkt, te melden bij de Financial Intelligence Unit (FIU) (voorheen Meldpunt Ongebruikelijke Transacties).